Valtteri Bottas mag dan wel de Grand Prix van Amerika gewonnen hebben, de Fin ziet dankzij de tweede plaats voor Lewis Hamilton zijn toch al minimale hoop op het kampioenschap in rook opgaan. Bottas zegt dat Hamilton het kampioenschap heeft verdiend, maar de Fin blijft strijdlustig: ”Ik moet volgend jaar nog sterker zijn.”

Bottas startte de race vanaf de poleposition en leek zich vooral te focussen op het gat met Max Verstappen op de tweede plaats. De Nederlander maakte een vroege pitstop waarop Bottas reageerde met een pitstop de ronde daarna. Uiteindelijk maakten ze allebei twee pitstop. Dat was genoeg voor Bottas om Hamilton, die op oude harde banden reed, in de slotfase in te halen voor de zege. ”Het is een mooie overwinning. De auto voelde erg goed. We hadden een goede pace en ik heb alles gedaan wat ik kon doen voor het kampioenschap maar het was niet genoeg”, aldus Bottas.

Ondanks de overwinning van Bottas kan hij zijn hopen op het kampioenschap definitief vaarwel zwaaien. ”Onze strategie was beter en mijn racesnelheid was goed. Mijn felicitaties gaan naar Lewis. Ik heb mijn doelen niet bereikt en hij heeft het beter gedaan en verdient dit dan ook. Ik moet ervoor zorgen dat ik volgend jaar nog sterker ben”, aldus de strijdlustige Fin.

Foto: Motorsport Images