*

Bottas denkt in september duidelijkheid te hebben

Daan de Geus

Daan de Geus

28 augustus 2016 09:51

Bottas denkt in september duidelijkheid te hebben
Racepictures

Valtteri Bottas gaat er van uit dat hij in september weet hoe zijn Formule 1-toekomst eruitziet. “Het is afwachten wat het wordt: hier verder gaan of niet.”

“Er is nog niets rond”, vertelt Williams-coureur Valtteri Bottas op het circuit van Spa, sprekend over 2017. “Maar”, zo vervolgt de Fin: “Ik ben er zeker van dat we een goede oplossing zullen vinden.”

“In september zou er ener- of anderzijds duidelijkheid moeten zijn”, stelt Bottas. “Het is nog wel afwachten wat het wordt: hier verder gaan of niet”, zegt de coureur die behalve met Williams ook met Renault zou praten.

Bottas, die vandaag jarig is en 27 is geworden, heeft sowieso het gevoel dat hij ‘in een goede positie zit’ wat betreft onderhandelingen met teams.

“Ik heb geen grote sponsoren achter me staan, maar ben zeer dankbaar voor alle steun die ik geniet. Ook al hebben andere coureurs qua budget veel en veel meer te bieden, als je de berichten mag geloven.”

“Hopelijk geven mijn vaardigheden achter het stuur echter de doorslag voor het team waar ik volgend jaar voor zal rijden”, besluit Bottas, de huidige nummer zeven in het WK.

Lees meer over

Bottas Renault Williams