Valtteri Bottas weet dat het cruciaal wordt om goed om te gaan met de druk die bij zijn promotie naar Mercedes komt kijken, maar maakt zich daar geen zorgen om.

Dat komt omdat hij bij zijn vorige team Williams al dezelfde doelen had als nu: “Races en titels winnen. Dus het is niet zo dat ik nu ineens op iets heel anders inzet”, vertelt hij aan het Finse MTV.

Verder zou het volgens Bottas ‘makkelijk zijn’ zichzelf flink onder druk te zetten na de overstap. “Maar ik heb gemerkt dat het je in deze sport alleen maar schaadt als je de druk laat opstapelen.”

“Aangezien ik de lat zelf echter altijd al zo hoog leg, geloof ik dat de meeste druk toch van mijzelf zal komen, van binnen in plaats van van buiten”, zo legt Bottas uit waarom hij daar niet bang voor is.

Bottas geeft verder aan dat hij de volledige steun van het team van Mercedes voelt: “Dat zal me zeker helpen, ongeacht wat voor situaties zich ook voordoen.”

Bottas verheugt zich op zijn Mercedes-avontuur.

Mercedes-kopstukken als Toto Wolff en Niki Lauda hebben hun vertrouwen ook al uitgesproken in Bottas en Lauda doet dat nu weer ten overstaan van Sport Bild.

“Het was niet makkelijk om Nico Rosberg te vervangen, maar voor Valtteri is dit een geweldige kans om in de beste auto van het veld te racen en dat geeft coureurs altijd een enorme boost.”

“Ik geloof ook dat hij minstens zo goed is als Rosberg”, zegt Lauda, volgens wie Rosberg – die ook afkomstig was van Williams – zich in zijn Mercedes-jaren flink heeft ontwikkeld.

“Maar zonder ons was Rosberg geen kampioen geworden”, meent Lauda. “Het ging echt om de combinatie van coureur en team en mede door ons team en onze auto, kon Nico zich zo ontwikkelen.”