*

Bottas: ‘Hamilton is te verslaan, dat heeft Rosberg bewezen’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maart 2018 10:43

Bottas: ‘Hamilton is te verslaan, dat heeft Rosberg bewezen’
Sutton Images

Valtteri Bottas denkt dat hij alles in huis heeft om in 2018 voor de titel te gaan. Hij zal dan onder meer moeten afrekenen met zijn teamgenoot Lewis Hamilton – tevens de titelverdediger – maar Bottas’ Mercedes-voorganger Nico Rosberg heeft wel bewezen dat de Brit te verslaan is, zo haalt Bottas aan.

Rosberg versloeg Hamilton in 2016 immers in de strijd om de titel, al zette de Duitser enkele dagen daarna een punt achter zijn Formule 1-loopbaan. In 2017 werd Hamilton vervolgens weer wereldkampioen, net als eerder in 2008, 2014 en 2015. In 2017 was de titelstrijd daarbij geen interne Mercedes aangelegenheid, maar een duel tussen Hamilton en Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Als opvolger van Rosberg mocht Bottas zich in de eerste seizoenshelft wel outsider voor de titel noemen, maar naarmate het jaar vorderde moest hij afhaken.

Voor 2018 heeft Bottas er echter alle vertrouwen in dat hij een serieuze gooi naar het kampioenschap kan doen. “Ik denk dat ik alles in huis heb dat daarvoor nodig is”, zegt hij tegen SpeedWeek. “Ik heb vijf seizoenen Formule 1-ervaring en een aantal races gewonnen, dus ik weet dat ik het kan”, klinkt het zelfverzekerd.

De Fin weet dat hij dan in de eerste plaats Mercedes-teamgenoot Hamilton moet verslaan en neemt daarbij in zeker opzicht een voorbeeld aan zijn voorganger Rosberg. “Nico heeft er hard voor moeten werken en het heeft hem een paar jaar gekost om Lewis te verslaan, maar hij heeft bewezen dat het niet onmogelijk is.”

Waar Rosberg in zijn tijd bij Mercedes Hamilton ook mentaal flink onder druk zette, verklaarde Bottas eerder al dat hij niet van zins is ‘mentale spelletjes’ met zijn teamgenoot te spelen omdat hij denkt dat dit toch niet werkt. “Maar ik hoef niet altijd de vredesstichter binnen het team te zijn.” Bottas vertrouwt er verder op er wel te komen door gewoon zijn ding te doen – zoals hij het noemt – hard te werken en presteren op het circuit. “Dan moet het zeker mogelijk zijn.”

Hamilton, Bottas en Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Gerelateerd