Valtteri Bottas heeft in gesprek met Autosport toegegeven dat het hem teleurstelt dat de nieuwe Williams-bolide zo slecht presteert, maar de Fin blijft er wel vertrouwen in houden dat het nog goed komt.

Zowel in Australië als in Maleisië bleef één van de Williams-rijders in Q1 van de kwalificatie steken, terwijl puntenfinishes er ook nog niet in hebben gezeten. De teleurstelling overheerst daarom bij Williams, want het team had juist gehoopt en gedacht dit jaar een flinke stap vooruit te zetten en voort te borduren op de overwinning die het vorig jaar in Spanje wist te boeken.

“Het team en ik hadden inderdaad gehoopt verder vooraan het veld mee te doen, dus het is uiteraard een beetje teleurstellend dat we momenteel zo matig presteren”, erkent Bottas in gesprek met Autosport.

“Het is ons doel voor dit jaar om regelmatig punten te scoren en onze achtste kampioenschapspositie van vorig seizoen te verbeteren. Op het moment zijn we daar overduidelijk nog niet toe in staat, dus we moeten aan de bak en ervoor zorgen dat we sneller worden.”

“Het gaat echter tijd kosten om dat voor elkaar te krijgen, want onze huidige bolide is op bepaalde vlakken slechter dan die van vorig jaar”, geeft Bottas aan. “De nieuwe auto geeft ons desondanks wel de beste kans om dit jaar goed te presteren. Het gaat niet eenvoudig worden dat potentieel volledig te benutten, maar we begrijpen de auto gelukkig wel steeds beter en beter.”