Williams-coureur Valtteri Bottas is er niet bang voor fouten te maken tijdens zijn aanstaande debuutweekend in Australië.

Bottas is in zekere zin de meest ervaren debutant op de grid, aangezien hij al drie jaar als testrijder bij Williams heeft rondgelopen, tijdens verschillende rookietestdagen voor het team heeft gereden en vorig jaar bovendien vijftien vrijdagtrainingen mocht afwerken.

In gesprek met Autosport laat Bottas echter optekenen dat dit nog niet betekent dat hij van zichzelf verwacht dat hij gelijk foutloos van start kan gaan. “Hoewel ik vorig jaar bij elke race aanwezig ben geweest, aardig wat heb kunnen rijden en ook afgelopen winter weer heb kunnen testen, is het natuurlijk nog steeds pas mijn eerste race”, benadrukt de Fin.

“Als ik komend weekend fouten maak, dan is dat maar zo. Ik moet daar dan gewoon van leren en ervoor zorgen dat ik die fouten niet nog een keer maak”, luidt zijn koele commentaar.

Nerveus om te debuteren is Bottas niet, vertelt hij. “Ik ga met een goed gevoel mijn eerste race in. Ik zie ook niet waar ik me druk om zou moeten maken. Het klopt dat alles sneller gaat in de Formule 1, maar dat is de sport nou eenmaal. En op een gegeven moment moet je toch ook gewoon je debuut maken?”

Bottas voegt daar verder nog aan toe dat hij zich liever niet blind staart op de seizoensopener in Australië, aangezien hij zich liever op het seizoen in het geheel richt. “Het is mijn doel om op een bepaald moment – en hopelijk komt dat snel – zowel in de kwalificatie als race het maximale uit de auto te halen.”

“Als me dat in de eerste paar races niet direct lukt, moet ik gewoon blijven leren en knokken om beter te worden en het later wel voor elkaar te krijgen. Natuurlijk wil ik het ook graag gelijk goed doen in Australië, maar ik heb het hele jaar de tijd om beter te worden.”