Valtteri Bottas begon de race als derde, maar wist uiteindelijk slechts als veertiende te finishen. De Fin kon niet meekomen met het tempo van de kop en zakte steeds verder terug. Op een droge baan is maar weer eens duidelijk dat Williams er nog lang niet is.

“Er is nog veel werk te doen”, verzucht Bottas die vandaag op een puntenfinish had gehoopt. “Ik heb alles uit de auto gehaald. Meer dan plaats veertien zat er niet in. Het is even zwaar, maar we moeten door.”

“Ik heb erg genoten van dit weekend en die derde plaats in de kwalificatie was goed voor mij en goed voor het team. Ondanks dat ik teleurgesteld ben, omdat ik geen puntenfinish heb gehaald, was het wel een goed weekend. Er zit blijkbaar nog meer in de auto en dat moeten we er hoe dan ook uithalen”

Maldonado
Voor Pastor Maldonado was het weer eens een teleurstellende race. En de Venezolaan had dat, zoals vaker, aan zichzelf te danken. In ronde zes reed hij zijn voorvleugel stuk op de achterkant van Adrian Sutil. Hij kreeg een drive-trough penalty en eindigde uiteindelijk als zestiende.

“De auto deed het heel slecht op een droge baan”, vertelt Maldonado, die zwijgt over het incident met Sutil. “We moeten uitzoeken waarom de auto zoveel beter is in natte condities. De volgende race is over drie weken, dus we hebben wel wat tijd om het uit te zoeken.”