Williams-coureur Valtteri Bottas vindt zelf dat hij een goed debuutseizoen achter de rug heeft en is er verder gelukkig mee dat hij zijn meer ervaren teamgenoot Pastor Maldonado heeft verslagen.

“In mijn ogen heb ik een goed jaar achter de rug, want je mag niet vergeten dat dit pas mijn eerste seizoen in de Formule 1 was”, zegt Bottas in gesprek met het Duitse Motorsport-Total.

“Het belangrijkste is hoe dan ook dat ik veel heb geleerd, maar het is ook erg prettig dat ik mijn teamgenoot zowel qua punten alsmede wat het kwalificatieduel betreft heb verslagen, want dat was immers mijn doel”, geeft de Fin toe.

Bottas was afgelopen seizoen op zaterdag twaalf keer de snellere van de twee Williams-coureurs, wat betekent dat Maldonado slechts zeven keer sneller dan Bottas was in de kwalificatie.

Op zondag kwam zowel Bottas als Maldonado slechts één keer tot scoren. Maldonado deed dat in Hongarije met een tiende plek, waarmee hij één puntje meepakte, terwijl Bottas dankzij een achtste plaats in de Verenigde Staten vier punten scoorde.

“Het was lang niet altijd eenvoudig om dit doel te bereiken, maar het doet me goed dat het me toch is gelukt”, zegt Bottas over het verslaan van Maldonado. “Gelijktijdig denk ik echter dat ik me nog altijd verder kan verbeteren, dus ik wil in de toekomst meer laten zien.”

Ondanks zijn tevredenheid over zijn eigen prestaties is het Bottas (uiteraard) niet ontgaan dat zijn team Williams een rampjaar beleefde. “Niemand is gelukkig met hoe we het als team hebben gedaan. Het ging veel slechter dan we hadden gehoopt.”

“Desondanks is het wel gelukt om in de laatste races nog een stap vooruit te zetten”, vervolgt Bottas op een positieve noot, alvorens ook zo af te sluiten: “Ik ben er zeker van dat het in 2014 beter gaat, want de nieuwe regels bieden ons de kans om weer aan te sluiten.”