*

Bottas over botsing Räikkönen: ‘Gewoon pech’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

1 november 2015 23:20

Bottas over botsing Räikkönen: ‘Gewoon pech’
Racepictures

Volgens Valtteri Bottas was zijn ervaring met Kimi Räikkönen niets meer dan een ongelukje. De Fin richt zich liever op de derde plaats die hij behaalde.

“We knokten om een plaats”, vertelt Bottas na afloop van de race. “Er was zeker een gat waar ik door kon. Dat het dan zo afloopt, is gewoon een kwestie van pech. Het was ook niet meer dan ongelukkig dat we na onze aanvaring in Sotsji nu ook weer met elkaar in botsing kwamen. Jammer.”

Van een wraakactie voor de crash in Rusland, waar Räikkönen Bottas in de laatste ronde uit de race torpedeerde, was volgens de Finse Williams-coureur dus geen sprake. Veel gewicht geeft hij niet aan het akkefietje in Mexico. “We moeten het er eigenlijk niet over hebben. We raceten oog om oog, tand om tand, maar dat zijn we wel gewend.”

Liever spreekt Bottas over zijn tweede podiumfinish van het seizoen. “Al met al was het een heel goede race”, jubelt hij. “Het team was vandaag geweldig, vooral wat de strategie betreft. Ze zaten er echt bovenop, daar ben ik erg blij mee.”

Massa
Teamgenoot Felipe Massa draagt met de zesde plaats bij een een prima teamresultaat, maar terugblikkend op zijn eigen race is de Braziliaan niet tevreden: “Het is mooi dat we op het podium staan en dat we met Red Bull hebben kunnnen knokken op een baan die ons op papier minder goed ligt, maar mijn eigen race was niet zo goed.”

“Ik had gedurende mijn tweede stint problemen met de achterbanden, waardoor ik uiteindelijk ook nog een plekje verloor”, legt Massa uit. “Vervolgens wist ik niet lekker aan te pikken na de safety car-fase, met als gevolg dat ik geen kans meer zag om mijn voorgangers te passeren. Ik ben daarom lichtelijk teleurgesteld, al mogen we als team trots zijn op het resultaat van vandaag.”

Lees meer over

Bottas Massa Williams

Gerelateerd