Valtteri Bottas weet zich verzekerd van een racezitje voor 2013. De Fin heeft sinds kort namelijk een contract met Williams op zak. Dat berichten althans Auto, Motor und Sport en het Finse MTV3.

Beide publicaties claimen van ‘bronnen van binnen Williams’ te hebben vernomen wat eigenlijk al een tijd geen geheim meer is: testrijder Bottas maakt volgend jaar promotie naar een racezitje en neemt het plekje van Bruno Senna over bij Williams.

“Het contract is getekend, ook al heeft het team dit nog niet officieel bekend gemaakt”, meldt MTV3, dat verder stelt dat Williams waarschijnlijk woensdag naar buiten zal treden met de aankondiging.

Volgens informatie van de Finse televisiezender heeft Bottas (23) een meerjarig contract getekend, maar komt het er in de praktijk op neer dat zijn toekomst voor één jaar gegarandeerd is en Williams vervolgens de optie heeft om Bottas langer bij het team te houden.

Door de zeer waarschijnlijke promotie van Bottas, komt Senna er weer naast te staan, aangezien zijn teamgenoot Pastor Maldonado – zo wordt althans algemeen aangenomen – blijft.

Senna is, zo schrijft Auto, Motor und Sport, ‘met een koffer vol sponsorgeld door de paddock aan het zeulen’ om ergens anders nog een plaatsje te vinden. Kanttekening is daarbij wel dat Senna’s sponsoren niet willen betalen voor een plekje bij een team dat ‘niet serieus is’.

Onderdak vinden bij Caterham lijkt zodoende geen mogelijkheid voor Senna, tenzij zijn sponsoren van gedachte veranderen. Alleen Force India blijft dan over als optie voor de Braziliaan, maar bij dat team staan Adrian Sutil, Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi boven hem op de kandidatenlijst.