Valtteri Bottas zegt dat Red Bull nu sneller is op de rechte stukken dan Mercedes. De Fin ziet dat de topteams qua prestaties steeds dichter bij elkaar komen, maar hij waarschuwt dat de vooruitgang van dit seizoen niets hoeft te betekenen voor 2020: ”Iedereen begint weer bij nul.”

Max Verstappen pakte in Brazilië met zijn Red Bull de derde zege van het seizoen. Alexander Albon leek op weg naar zijn eerste podiumplaats, maar hij werd in de slotfase aangetikt door Hamilton en viel terug. Volgens Bottas was Mercedes verbaasd over de sterke prestaties van Red Bull in Brazilië.

”We wisten dat ze sterk zouden zijn, maar ze waren nog sterker dan we verwacht hadden”, zegt Bottas tegen Racefans.net. ”Vooral op de rechte stukken. Ze hebben een goede auto in de bochten maar nu zijn ze beter dan Mercedes op de rechte stukken. Voorheen ging het wel gelijk op tussen ons”, aldus Bottas.

Dat de topteams nu steeds dichter bij elkaar lijken te zitten betekent volgens Bottas niet meteen dat het volgend jaar net zo spannend zal worden. ”Red Bull heeft solide vooruitgang geboekt dit seizoen, als je het begin van het seizoen vergelijkt met nu. Als je de lijn van de grafiek doortrekt naar volgend jaar, dan zal het wel spannend worden, ja. Maar het is natuurlijk een nieuw seizoen met een compleet andere auto. Ik ben ervan overtuigd dat elk team vooruitgang heeft geboekt, wij dus ook, met de auto die we bij de testdagen zullen zien. Het is onmogelijk om voorspellingen te doen. Iedereen begint weer bij nul en hoewel er weinig reglementswijzigingen zijn, zijn het nog steeds nieuwe auto’s”, aldus Bottas.

Foto: Motorsport Images