Valtteri Bottas denkt bij Mercedes met strenge regels te maken krijgt waar het de samenwerking en eventuele duels met teamgenoot Lewis Hamilton aangaat.

Dit natuurlijk vanwege de problemen die Mercedes de afgelopen drie seizoenen heeft gehad met het managen van de teamstrijd tussen Hamilton en zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg.

De Engelsman en Duitser stonden drie seizoenen lang, met de titel op het spel, vrijwel non-stop op gespannen voet met elkaar, terwijl ze ook op de baan herhaaldelijk met elkaar botsten.

“Ik denk dat Mercedes als team veel heeft geleerd over het omgaan met dat soort situaties”, vertelt Bottas aan Autosport. “Ze hebben namelijk zoveel meegemaakt met die twee.”

“Ik ben er dan ook zeker van dat er strenge regels zullen zijn over wat we wel en niet kunnen doen”, vervolgt de coureur die bij het Duits-Engelse team is aangesteld als vervanger van Rosberg.

Voor Bottas is een teamstrijd waarbij mogelijk een titel op het spel staat in de Formule 1 iets wat hij nog niet eerder heeft ervaren, zo geeft de Fin zelf toe. “Het is inderdaad een nieuwe situatie voor me.”

“Ik denk echter dat ik er het best aan doe het gewoon net zo aan te pakken als ik tot op heden altijd heb gedaan. Wat ik daarmee bedoel, is dat het team voor mij voorop staat.”

Dat gezegd hebbende, benadrukt Bottas natuurlijk wel dat hij zijn eigen doelen voor ogen heeft: “En in de Formule 1 betekent dat dan dat je egoïstisch moet zijn als je wil winnen.”

“Ik kan het doorgaans echter met iedereen goed vinden en ben er van overtuigd dat Lewis en ik op een harde, maar eerlijke en respectvolle manier tegen elkaar kunnen racen.”

De 27-jarige Bottas kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor Williams. De coureur uit Nastola klopte Pastor Maldonado in 2013 en scoorde in 2014, 2015 en 2016 meer punten dan teamgenoot Felipe Massa.

In zijn Williams-tijd kwam Bottas Hamilton al geregeld op de baan tegen. Foto: Sutton Images.