Williams wil Valtteri Bottas nog twee jaar bij het team houden, maar de Fin wil zijn deal maar met één seizoen verlengen. Dat bericht Auto, Motor und Sport.

Volgens de Duitse publicatie wil Bottas zijn opties openhouden met oog op 2018. Dan komen er mogelijk enkele zitjes vrij bij teams als Ferrari en Williams, terwijl Bottas ook af zou willen wachten welke teams er het beste omgaan met de reglementswijzigingen voor 2017.

Williams heeft daarbij hoe dan ook voor 2017 een optie op Bottas, bericht Auto, Motor und Sport. Renault zou echter ook op de diensten van Bottas azen, net zoals het Franse fabrieksteam Nico Hülkenberg wil vastleggen.

Williams heeft nog geen coureurs onder contract voor 2017. Bottas’ huidige teamgenoot Felipe Massa stopt er na dit seizoen mee. De verwachting is dat de Canadees Lance Stroll in ieder geval één van de Williams-zitjes krijgt.

Stroll heeft dit jaar het Europees Kampioenschap Formule 3 gewonnen en brengt veel geld mee. Williams zou in het zitje naast hem graag een ervaren kracht zien, vandaar de intentie met Bottas verder te gaan.