Valtteri Bottas staat aan de vooravond van zijn debuutseizoen en weet dat dit een leerjaar zal worden, maar rekent er desondanks op al wel enkele mooie dingen te kunnen laten zien.

Bottas heeft de afgelopen jaren als testrijder van het team van Williams al aan de Formule 1 mogen ruiken en mocht vorig jaar zelfs al aan vijftien vrije trainingen meedoen om voorzichtig aan kennis te maken met het echte werk, maar volledige raceweekends afdraaien en Grands Prix rijden is toch andere koek, zo weet de Fin die in 2013 promotie maakt naar een racezitje bij datzelfde team.

“Het komende seizoen staat voor mij volledig in het teken van leren”, zo laat hij dan ook optekenen in gesprek met Sky Sports. “Het gaat er voor mij dan om dat ik zo vlug mogelijk op snelheid kom, zo min mogelijk fouten maak en zo veel mogelijk punten veiligstel.”

En dat hem dat gaat lukken, daar twijfelt Bottas niet aan. “Ik weet namelijk – net zoals het team dat weet – dat ik naarmate ik meer rij en meer ervaring op doe, mooie dingen kan gaan laten zien”, zo stelt de zelfverzekerde Bottas.

De 23-jarige coureur uit Finland, die in 2011 voor het laatst echt heeft geracet en in dat jaar de GP3-titel in de wacht sleepte, verheugt zich er verder op zich ‘met de beste coureurs ter wereld te meten’. Daarnaast verwacht hij later, nadat zijn leerperiode in de Formule 1 erop zit, voor ‘de grote successen te kunnen gaan waar ik van droom en voor de langere termijn uiteraard ook op mik’.