Valtteri Bottas twijfelt er niet aan dat hij er juist aan heeft gedaan zijn contract met Williams te verlengen. Volgens de Fin zit het team uit Grove in de lift en zal het alleen maar sterker worden.

Gevraagd door Autosport of zijn management – bestaande onder meer uit oud-wereldkampioen Mika Häkkinen en Mercedes-teambaas Toto Wolff – behalve met Williams ook met andere teams heeft gesproken, antwoordt Bottas dat hij daar niet echt iets over heeft gehoord. “Maar dat is hun werk, dus ik neem aan van wel. Ik denk echter niet dat die gesprekken erg serieus waren, want het sluiten van een nieuwe deal met Williams had prioriteit.”

Dat het verlengen van zijn contract met Williams prioriteit had, komt omdat Bottas zelf enorm veel vertrouwen in het team heeft. “Kijkend naar hoe dit team zich al verbeterd heeft en al het goede werk dat nu op het circuit en de fabriek wordt gedaan, denk ik dat Williams alleen nog maar beter wordt. Williams heeft het momentum te pakken en zit in de lift, dus ik denk dat dit het best mogelijke team is om volgend jaar voor te rijden.”

Natuurlijk weet ook Bottas dat het niet zomaar gezegd is dat hij in 2015 in plaats van om podiumplekken om zeges mee kan doen met Williams, maar de viervoudige podiumklant wil zich daar nu hij een contract voor volgend jaar op zak heeft ook nog niet mee bezighouden.

“Het is te vroeg om daar al over te speculeren. Ik richt me nu gewoon op de resterende races in dit seizoen, want ik wil daar zoveel mogelijk punten uit halen. Natuurlijk is het fijn dat ik zekerheid heb voor 2015 en ik zal het team met oog op volgend jaar ook zeker blijven aansporen het maximale te geven, maar met alles dat niet direct met het racen en onze performance te maken heeft, moet mijn management zich maar bezighouden.”