McLarens sporting director Eric Boullier denkt dat de formatie uit Woking het seizoen op een positieve noot kan afsluiten. Volgens de Fransman maakt McLaren veel vooruitgang.

Dat vertelt Boullier aan Motorsport.com, waarbij hij zich baseert op het optreden van Jenson Button en Fernando Alonso in Amerika. Op het Circuit of the Americas scoorde Button acht punten met een zesde plek. Alonso greep op het eind net naast een punt doordat hij in de laatste zeven ronden vermogen verloor, maar voordat dat gebeurde was het de Spanjaard die op P6 afstevende.

“We zijn nog niet waar we willen staan, maar het is duidelijk dat we ons verbeteren en dat is fijn. Het is vooral prettig voor het team dat het zo aan het eind van het jaar beter gaat. Het is een beloning voor het harde werk van iedereen bij McLaren en zal helpen om de winter met een goed gevoel in te gaan”, denkt Boullier, die het weekend in Amerika – ondanks de pech van Alonso – als ‘opsteker’ omschrijft.

Wat Boullier verder goed doet, is dat het niet alleen de met de verbeterde Honda-motor rijdende Alonso was die om de punten meedeed. Zonder de nieuwe krachtbron, maar net als Alonso wél met een van updates voorzien McLaren MP4-30 chassis, was Button eveneens competitief en dat is volgens Boullier ‘hoopgevend’. “Dat hij puur door de updates – zonder nieuwe motor – competitief was, laat zien dat de upgrades werken, wat erg belangrijk is.”