McLaren wil weer winnen, maar mag voor 2016 niet op zeges of podiums rekenen. Dat stelt teambaas Eric Boullier, die denkt dat 2016 daar te vroeg voor komt.

“Het draait bij McLaren maar om één ding: winnen. Al het andere, is niet goed genoeg”, verklaart Boullier ten overstaan van Autosport, al plaatst hij daar gelijk een belangrijke kanttekening bij: “Dat is natuurlijk in theorie. We moeten eerst alles op orde hebben, voordat we kunnen winnen.”

Boullier refereert daarmee aan de motorsituatie van McLaren, dat met Honda-motoren rijdt. In 2015 waren die te traag en te onbetrouwbaar. De 2016-specificatie lijkt beter te zijn, maar nog niet goed genoeg om met het toonaangevende Mercedes en Ferrari te wedijveren, erkent Boullier.

“In 2016 draait het bij ons dus niet om het behalen van zeges, of zelfs maar podiumplekken. Daar is het nog te vroeg voor en het zou verkeerd zijn om het jaar met te hoge verwachtingen in te gaan. Dan kunnen we immers alleen maar tegenvallen”, redeneert de McLaren-teambaas.

McLarens doel is dus, zo benadrukt Boullier, om zich sneller te ontwikkelen dan andere teams. “Zolang we inlopen op de rest door aanzienlijke progressie te boeken – en dus grotere stappen dan andere teams te zetten –  zijn we goed bezig.”