McLaren-teambaas Eric Boullier heeft twijfels of zijn coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne in Melbourne de finishvlag zullen zien.

In gesprek met de Spaanse sportkrant Marca zegt Boullier twijfels te hebben over de eerste race in Melbourne aankomend weekend. “Ik zie graag dat onze coureurs de finishvlag zien, maar ik ben er niet zeker van of dat ook gaat lukken. We hebben meer problemen dan we gedacht hadden. We wisten dat we tegen een aantal dingen aan zouden lopen, maar niet dat het er zo veel waren.”

Tijdens de testdagen in Barcelona maakte het team van McLaren geen beste indruk. De Britse renstal kampte voortdurend met problemen waardoor Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne hun MCL32 meerdere malen voortijdig moesten parkeren. Honda-baas Yusuke Hasegawa beloofde beterschap, maar erkende dat er wel degelijk problemen zijn.

McLaren heeft zelf ook niet stilgezeten. “We hebben gewerkt aan het chassis, de downforce, de ophanging en aan alles wat we konden verbeteren. Er worden nog steeds onderdelen ingevlogen voor Australië”, aldus de teambaas. Volgens Boullier zal de Honda-motor grotendeels bepalen of McLaren weer een rampjaar tegemoet gaat, of niet. De eerste race in Melbourne zal de Britse renstal meer leren.