Lewis Hamilton startte ontketend aan zijn thuisrace. Dat had vervelende consequents in de slotfase. Hij moest brandstof besparen om de finish te halen.

Het kostte de McLaren-coureur een plaats op het podium. Het leverde echter ook een mooi gevecht op met Felipe Massa. “Closer dan dat wordt het niet”, grijnsde Hamilton na afloop voor de camera van de BBC. “Het was een bijzondere laatste ronde.”

 

“Ik moest langzaam rijden en mijn remmen waren niet meer op temperatuur. Daarom blokkeerde telkens alles ook. Ik wist dat ik moeite zou hebben met de bocht waar Massa mij wilde inhalen. Hij remde enorm laat, maar we vochten ons er doorheen.”

Het sportieve resultaat zorgt niet voor voldoening bij de wereldkampioen van 2008. Wel was hij na afloop erg te spreken over zijn thuispubliek. “Ik heb nog nooit zoveel mensen op het circuit gezien. De steun die we hier krijgen is veel groter dan elders. Daarvoor ben ik het publiek erg dankbaar. Na de race werd ik ontvangen als een racewinnaar en daarvoor ben ik het publiek dankbaar.”

“Ik startte de race goed, en haalde wat mensen in. Helaas moest ik in de slotfase brandstof besparen, waardoor ik een plaats aan Webber verloor. In de laatste ronde kreeg ik weer groen licht van het team en ik dacht: ‘no way dat Massa mij nog inhaalt’.”

Hamilton baalt er wel van dat hij brandstof moest besparen. “Ferrari en Red Bull hoefde het niet te doen en dat is voor ons niet positief. Ik wil altijd precies genoeg brandstof hebben: niet teveel en niet te weinig.”