Hoewel de Mercedes W04 niet meer wordt doorontwikkeld, wordt de bolide door details aan te passen nog wel steeds beter. Dat stelt Mercedes-teambaas Ross Brawn.

“We proberen nog altijd extra performance uit de auto te halen”, vertelt Brawn aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “Zoals ik eerder heb gezegd willen we onze voorbereidingen voor 2014 daar niet onder laten lijden, dus we ontwikkelen de W04 niet verder, maar je kunt een auto ook beter maken door bijvoorbeeld dingen aan de set-up te veranderen of de banden beter te leren begrijpen.”

“Soms als je de ontwikkeling van een bolide staakt, leer je juist hoe je meer kunt halen uit wat je hebt. We spelen daarom met zaken als de afstelling en de aerodynamische en mechanische balans. Door dat te doen vinden we nu continu kleine dingetjes die alles bij elkaar aardig wat vooruitgang opleveren.”

“Ik heb dit al vaker gezien”, memoreert Brawn. “Het is echt verbazingwekkend hoeveel extra je nog uit een auto kan persen als je echt goed en in detail naar alles kijkt. In mijn ogen zijn onze laatste races daar een goed voorbeeld van: door dingen aan de set-up te veranderen zijn we sneller geworden. Het is natuurlijk nog niet genoeg, maar het is wel progressie.”