Ross Brawn en Norbert Haug, de teambaas en motorsportchef van Mercedes, zetten erop in komend seizoen hoger dan vierde te eindigen in het WK, de plek waarop de Duitse renstal de laatste twee seizoenen beslag op legde.

 

Zowel in 2010 als 2011 werd Mercedes uiteindelijk als vierde geklasseerd in het constructeurskampioenschap, maar aangezien de renstal ‘stappen wil maken’, is die klassering volgens Brawn en Haug voor 2012 niet langer genoeg.

 

“We moeten vooruit”, benadrukt Brawn in gesprek met Autosport. “Er is niemand bij Mercedes die tevreden is met een vierde plaats. Het is ons doel om het beter te doen dan dat, en ik heb er vertrouwen in dat we dankzij het uitbreiden van de technische staf en de middelen die we hebben in staat zijn om ook daadwerkelijk progressie te boeken.”

 

“Er heeft hier altijd al een groot aantal knappe koppen rondgelopen, maar doordat we ons de laatste twaalf maanden versterkt hebben met Aldo Costa, Bob Bell en Geoff Willis, denk ik dat onze technische afdeling nog meer diepte heeft gekregen en bovendien aan ervaring heeft gewonnen, waardoor we er op dat vlak beter voor staan dan een jaar geleden.”

 

“Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn om regelmatig podiumplaatsen te gaan pakken”, vervolgt de teambaas, die volgens motorsportchef Haug de juiste keuzes heeft gemaakt om het team competitiever te maken: “Ik heb het gevoel dat het de goede kant op gaat”, zegt Haug. “Dit is een jong team dat nog in opbouw is, en volgens mij verloopt dat traject prima.”

 

“De laatste twee seizoenen zijn we als vierde geëindigd en nu willen we het beter doen dan dat, want het is uiteindelijk natuurlijk ons doel om kampioen te worden.”

 

“Het wordt uiteraard niet makkelijk om met Red Bull, McLaren en Ferrari te verlaan, maar dat is wel het doel dat we onszelf moeten stellen en uiteindelijk – op termijn – willen bereiken.”