Ross Brawn ligt niet wakker van de geruchten dat Mercedes met Paddy Lowe praat, de technisch directeur van McLaren. Hij erkent zelfs dat zijn team met Lowe heeft gesproken. “Mercedes kijkt heel ver vooruit.”

Het is volgens Brawn niet meer dan logisch dat zijn werkgever praat met andere mensen in de Formule 1. “Ik ben volledig op de hoogte van de situatie”, zei hij tegen Britse journalisten. “Mercedes wil voor een lange termijn duidelijkheid hebben. Ik heb zo mijn eisen en wil afwachten hoe dingen lopen voordat ik mij nog een keer voor een lange periode aan iets verbind.”

“Het lijkt op het opvolgersplan dat we bij Ferrari hadden”, vervolgde Brawn. “Toen ik bij Ferrari stopte maakten we ook zo’n plan. Ik heb met Paddy gepraat en we weten wat de stand van zaken is. Ik ben in ieder geval van plan nog lang bij Mercedes te blijven.”

Er gebeurt het nodige sinds Toto Wolff de nieuwe motorsportdirecteur van Mercedes is geworden. “Maar ik ben de teambaas van het F1-team en heb de leiding over de sportieve en technische zaken”, aldus Brawn. “Toto gaat zich met heel andere dingen bezighouden waar ik niets mee te maken wil hebben. Ik wil niet dagelijks omkijken naar commerciële zaken en het contact met Daimler.”

“Er zullen veel dingen zijn die Toto veel anders aanpakt dan ik, maar hij moet wel een referentie hebben. Zo werkt het bij een raceteam, en ik ben die referentie voor hem”, vervolgde Brawn, die erg benieuwd is naar hoe de nieuwe auto gaat presteren.

“We beginnen aan een enorm opwindende periode. De grootste stimulans was de komst van Lewis Hamilton. We gaan nu de vruchten plukken van plannen die we een jaar geleden maakte. De auto is onder leiding van Aldo Costa (ex-Ferrari, red.) tot stand gekomen. Naar mijn idee heeft hij fantastisch werk geleverd.”

“Ik ben enorm benieuwd, en zo lang je dat blijft moet je blijven doen wat je nu doet.”