Komend weekend zal duidelijk worden of Mercedes dit seizoen een serieuze kans maakt om mee te doen om de titel. Dat denkt althans de teambaas van Mercedes, Ross Brawn.

“Bahrein is de laatste van een kwartet aan races dat ons helpt om te achterhalen of we over een auto beschikken die op elk circuit goed kan meekomen”, verklaart Brawn tegenover Autosport.

“Het lijkt er op het moment wel op dat het zo is, maar we moeten onze prestaties in het geheel nog wel verder zien te verbeteren en zo’n twee á drie tienden zien te winnen”, constateert Brawn, die benadrukt dat hij weet dat de lat steeds hoger wordt gelegd, aangezien Mercedes’ rivalen zich natuurlijk ook verbeteren.

Gebaseerd op de eerste drie races durft Brawn echter al wel voorzichtig te stellen dat Mercedes ‘een auto heeft waarmee we kunnen werken’, zoals hij dat uitdrukt. “We hebben daar namelijk een aantal goede signalen voor gezien, zoals bijvoorbeeld in China, waar we in sector 2 – waarin aerodynamica erg belangrijk is – dit jaar vaak de snelste auto hadden”, aldus Brawn.