Volgens Mercedes-teambaas Ross Brawn heeft de Duits-Engelse renstal nog het één en ander achter de hand dat het team nog sterker zal maken, terwijl hij ook verwacht dat Lewis Hamilton zich nog verder zal verbeteren.

Met zeven polepositions en drie overwinning in tien races tijd doet het Mercedes het natuurlijk al lang niet slecht, maar Brawn laat in een interview op het Youtube-kanaal van het team weten dat er ‘een aantal technische doorontwikkelingen aan komen’ die het team verder zullen helpen.

“De updates die we nu in de pijplijn hebben zitten voor de tweede helft van het seizoen, kunnen ons helpen onze goede vorm verder uit te bouwen”, stelt Brawn vol vertrouwen, zich daarbij baserend op hoe succesvol eerdere doorontwikkelingen zijn geweest die Mercedes dit jaar heeft geïntroduceerd: “De updates die we eerder in het jaar hebben gebracht, hebben zich doorgaans goed uitbetaald op het circuit.”

Brawn put verder vertrouwen uit het feit dat Mercedes, nadat het in de eerste vijf races in zijn ogen niet geweldig ging, in de vijf races daarna sterk heeft gepresteerd en nu in de winning mood is. “Het is nog allemaal niet perfect, maar we verkeren in goede vorm en gaan met veel ‘momentum’ de tweede seizoenshelft in.”

Hamilton
De Mercedes-teambaas denkt tenslotte ook dat de al steeds sterker presterende Lewis Hamilton tot nóg meer in staat is dan hij in zijn eerste tien races voor het team al heeft laten zien. “Het heeft een klein beetje tijd gekost, maar de samenwerking met Lewis verloopt steeds beter en hij heeft met name de laatste paar races heel sterk gereden.”

“Het is in ieder geval duidelijk dat we samen met Lewis een stijgende lijn te pakken hebben en dat onze samenwerking de goede kant op gaat. Waar onze gezamelijke reis ons gaat brengen, weten we echter niet, want het is nog onduidelijk wat de limiet is van waartoe we samen in staat zijn.”