Michael Schumacher stopt voor de tweede keer als Formule 1-coureur. Bij Mercedes was er, met de komst van Lewis Hamilton, geen plek meer voor hem. De grote bazen, Ross Brawn en Norbert Haug, hebben echter alleen maar lof voor de 43-jarige coureur.

“In mijn ogen is hij de beste coureur van deze eeuw”, stelt teambaas Brawn. “Ik had het voorrecht dat ik vanaf het begin met hem mocht werken. We hebben fantastische, moeilijke en succesvolle tijden gehad. Michael heeft in zijn tweede F1-carrière veel dingen voor dit team gedaan dat niemand ziet. Achter de schermen heeft hij enorm veel bijgedragen.”

“We hebben niet bereikt wat we wilden bereiken. Dat is erg jammer, maar alles wat we in de toekomst gaan presteren is ook aan Michael te danken. Hij is daarom in mijn ogen de beste coureur van deze eeuw”, aldus Brawn, die eerder met Schumacher samenwerkte bij Benetton en Ferrari.

Norbert Haug, de hoogste motorsportbaas van Mercedes, roemt de instelling van de zevenvoudig wereldkampioen. “Ik wil hem echt bedanken voor wat hij voor ons heeft gedaan. We kennen elkaar al enorm lang. Hij startte zijn loopbaan bij ons in de Groep C. Daarna groeide hij uit tot de meest succesvolle coureur ooit door meer races en titels dan wie dan ook te winnen.”

“Toen waren we concurrenten die allemaal de droom hadden ooit samen te werken. Die mogelijkheid kwam toen Brawn GP met een Mercedes-motor kampioen werd. Ross overtuigde Schumacher toen terug te keren. We wilden iets moois opbouwen. Ik denk niet dat we al hebben bereikt wat we voor ogen hadden maar het fundament is gelegd. Daar wil ik Michael, namens iedereen binnen Mercedes-Benz en Daimler, vanuit de grond van mijn hart voor bedanken.”

“Hij heeft alles gegeven en klaagde nooit. Zijn opmerkingen waren altijd erg bruikbaar. Van deze Michael heb ik nog veel meer geleerd dan toen hij nog niet gestopt was geweest. Ik ben diep onder de indruk hoe hij het team op een constructieve en positieve manier beter heeft gemaakt. Er zaten races tussen waarin ‘het’ kon gebeuren, zoals in China. Dat doet er allemaal niet meer toe.”

“Iemand is écht goed als hij pole pakt in Monaco. Dat bewondert iedereen zo aan hem. Hij heeft een enorm belangrijk fundament voor dit team gelegd.”