Ondanks een teleurstellend 2012 voor Mercedes gelooft teambaas Ross Brawn dat volgend seizoen een stuk beter zal gaan. Mercedes had dit jaar een redelijke auto, maar de ontwikkeling liet te wensen over, aldus Brawn tegen Autosport.

De start van het seizoen mocht er wezen voor het Duitse team. Met een pole position en zege in China behaalde het team de eerste overwinning in zijn driejarige bestaan. Echter zakte het team gedurende het seizoen steeds verder weg, met als dieptepunt vijf races achtereen zonder punten. Uiteindelijk behaalde het team 165 punten, 23 meer dan in 2011.

“De auto was redelijk snel, maar de ontwikkelingen gedurende het seizoen waren niet goed genoeg”, zegt Brawn. “Een jaar geleden realiseerden we ons dat de organisatie van het team beter moest. Daar hebben we aan gewerkt met het aantrekken van onder andere Geoff Willis en Aldo Drudi. Ook is de windtunnel verbeterd. Ik denk dat we terecht optimistisch mogen zijn over de auto van volgend jaar.”

Hoewel Brawn, die wereldkampioen werd met zijn eigen renstal in 2009, optimistisch is voor 2013, zegt hij dat 2014 een enorm belangrijk jaar zal zijn. “Het team heeft dan de ervaring die het nodig heeft om wereldkampioen te kunnen worden. Met Nico Rosberg hebben we een coureur die weet wat kunnen bereiken. Daarmee hebben we ook Lewis Hamilton kunnen overtuigen naar ons toe te komen”, aldus de 58-jarige Brit.