Teambaas Ross Brawn is tevreden over hoe zijn renstal Mercedes de wintertests is doorgekomen: “We hebben onze doelen bereikt.”

Mercedes kende tijdens de eerste vierdaagse testsessie in Jerez nog enige technische problemen, maar tijdens de twee testreeksen in Barcelona verliep het vervolgens nagenoeg van een leien dakje voor het Duits-Engelse team.

“We hebben de in ons testprogramma opgenomen doelen bereikt en tot mijn tevredenheid hebben we ook flink wat kilometers kunnen maken”, blikt de Engelsman terug. “Ik ben daarnaast gelukkig met de progressie die we met de auto hebben gemaakt, aangezien we gedurende de tests een aantal stappen vooruit hebben kunnen zetten.”

Brawn, die zijn auto’s op vier van de in totaal twaalf testdagen bovenaan de tijdenlijst zag staan, houdt net als zijn coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg nog een slag om de arm betreffende de vorm van Mercedes: “We blijven realistisch over hoe we het tijdens de tests hebben gedaan en waar we straks in Australië verwachten te staan”, benadrukt hij.

“We verheugen ons op het aanstaande seizoen, maar weten dat we nu eerst thuis op de fabriek nog veel werk te doen hebben”, vervolgt Brawn, alvorens tot slot aan te geven dat hij blij is met hoe snel nieuwkomer Hamilton deel van het team geworden is. “Iedereen binnen Mercedes vond hem erg prettig om mee te werken.”