*

Brawn waarschuwde al voor diffusorkwestie

Redactie

Redactie

6 april 2009 15:26

Brawn waarschuwde al voor diffusorkwestie

Als het aan Ross Brawn had gelegen, was er nooit discussie over de diffusor van zijn team ontstaan. Al voor het seizoen had hij al voorgesteld de regels te verduidelijken, maar toen wilde niemand luisteren.Lang voor het seizoen begon, pleitte Ross Brawn ervoor om de nodige regels te verduidelijken, zodat er bijvoorbeeld niet zoveel heisa rondom de diffusors van zijn team, Williams en Toyota was ontstaan.

,,Ik zei niet ‘we gaan deze diffusor bouwen’, omdat ik niemand vertel wat we gaan doen. Maar ik heb wel uitgelegd dat ik dacht dat we andere regels nodig hadden om duidelijker te maken wat er gedaan moest worden”, vertelt Brawn.

,,De regels die ik op tafel legde, hadden heel wat dingen voorkomen. Het zou de diffusor voorkomen hebben, het zou al die barge boards bij de voorkant voorkomen hebben en het zou de auto’s opgeschoond hebben. Ik stelde ze voor, maar ze werden afgewezen, dus mijn geweten is vrij. We moesten de regels verduidelijken, maar niemand was geïnteresseerd.”

Nu zijn de teams opeens wél geïnteresseerd, zegt Brawn. En aan de manier waarop, ergert hij zich wel eens. ,,Sommige commentaren van andere teambazen bevallen me niet. Ze zijn slecht geïnformeerd en onbehouwen. Als ze naar de feiten kijken, zouden ze dat ook beseffen.”

Volgende week dinsdag (14 april) doet het Court of Appeal van de FIA een definitieve uitspraak over de diffusors van de drie aangeklaagde teams.

JK