Oud-teambaas Flavio Briatore is lovend over zijn voormalige pupil Fernando Alonso, die volgens hem ‘de beste coureur in de geschiedenis van de sport’ kan worden.

Briatore schaart Alonso nu al in het rijtje van legendarische coureurs als Ayrton Senna, Alain Prost en Michael Schumacher, zo laat hij aan het Spaanse persbureau EFE weten, waarbij hij tevens nog de kanttekening maakt dat hij Alonso iets hoger inschat dan Schumacher: “Want Michael maakt nog wel eens fouten als hij onder druk staat, terwijl Fernando daar juist beter en sneller van wordt”, verklaart Briatore.

“Het zijn echter twee totaal verschillende coureurs, maar het zou echt geweldig geweest zijn als ze ooit voor hetzelfde team gereden zouden hebben. Ik denk dat Michael in de kwalificatie de bovenhand zou hebben en Fernando het beter zou doen in de races.”

Briatore’s lofzang aan het adres van Alonso – die hij vroeger managede, maar nu officieel niet meer mag vertegenwoordigen wegens het crash-schandaal uit 2008 – houdt daar echter niet op: “Ik denk dat hij de beste coureur ooit kan worden”, vervolgt de Italiaan. “Hij verdient dat absoluut. Fernando heeft besloten zijn carrière bij Ferrari af te sluiten, en ik hoop dat ze hem een goede auto kunnen geven zodat hij meer titels kan winnen dan Schumacher.”

“Ik weet bovendien zeker dat een titel met Ferrari meer voor hem zal betekenen dan de titels die hij met Renault heeft gewonnen”, stelt Briatore, die zelf teambaas was van Renault toen Alonso in 2005 en 2006 met dat team de titel pakte.

Volgens Briatore kunnen de andere coureurs die momenteel op de grid staan uiteraard niet aan de dertig-jarige Spanjaard tippen: “Er doen nu vijf of zes andere jongens mee die ook goed zijn, maar Fernando is de beste. Achter hem komen vervolgens Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Jenson Button, Mark Webber, en Nico Rosberg, want die is ook best goed.”