‘FIA-president Max Mosley kan beter zijn biezen pakken.’ Inmiddels een veelgehoorde kreet in de Formule 1. Flavio Briatore is daarentegen van mening dat de koningsklasse een sterke leider als Mosley nodig heeft. Daarnaast denkt de Renault-teambaas dat de dreiging van de fabrikanten, niet meer dan dreiging is. ,,Max heeft het de afgelopen jaren goed gedaan”, opent de Italiaan (rechts op de foto) in de Duitse krant Welt Am Sonntag. ,,Hij is een intelligente, geschikte man met goede ideeën. Dat betekent echter niet dat al zijn voorstellen perfect zijn, maar op de meeste vlakken ben ik het wel met hem eens.”

,,We moeten de Formule 1 veiliger, spannender en goedkoper maken”, vervolgt hij. ,,Om die doelstellingen te behalen, hebben we een sterke FIA-president als Mosley nodig. Maar ook Ferrrari, omdat dat de aantrekkelijkheid en de eenheid van de raceklasse ten goede komt.”

De Italiaanse renstal is de enige die zich ook voor na 2007 heeft verbonden aan de Formule 1. Briatore’s Renault-team dreigt daarentegen samen met BMW, DaimlerChrysler (Mercedes), Honda en Toyota een eigen raceklasse op te zetten. De flamboyante teambaas denkt echter niet dat het zover zal komen, want uiteindelijk willen de teams en fabrikanten enkel een eerlijkere verdeling van de televisiegelden.

,,De fabrikanten werken momenteel samen met de FIA en Bernie Ecclestone aan een systeem waar iedereen onderdeel van uitmaakt, dus ook Ferrari. Dit betekent dat de trein ook na 2008 nog dezelfde richting opgaat.”

,,We proberen een compromis te sluiten met de FIA en Ecclestone”, gaat hij verder. ,,We hebben respect voor beide partijen. We hebben geen problemen met Bernie, Max of de FIA.” Hij besluit: ,,We moeten alleen een aantal zaken veranderen, zodat iedereen zich weer op zijn gemak voelt.”

PPB