Sky Sports-commentator en oud-Formule 1-coureur Martin Brundle sluit niet uit dat de Nederlander Nyck de Vries een optie is voor Aston Martin, nu Sebastian Vettel daar eind dit jaar vertrekt.

Het is typisch de Formule 1: Vettel had zijn middels een video en persbericht aangekondigde aanstaande afscheid nog niet eens in de paddock toegelicht, of er werd al volop over zijn zitje gespeculeerd. Aston Martin heeft daarbij ook heel wat opties, al is de vraag hoe realistisch ze allemaal zijn.

De naam van Mick Schumacher, een beschermeling van Vettel, gaat rond. Of de jongere van de twee Duitsers echt een upgrade is, valt te betwijfelen. Daarnaast is hij lid van het Ferrari-rijdersprogramma, en rijdt Aston Martin met Mercedes-motoren.

Lees ook: Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zegt Formule 1 vaarwel

Alonso? De Vries?

Een andere naam die wordt genoemd, is die van Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen rijdt momenteel voor Alpine, maar zou al eerder op het lijstje hebben gestaan bij Aston Martin. De 41-jarige Spanjaard lijkt ook geen heel realistische optie.

“Ik denk dat Alonso vrijwel zeker bij Alpine blijft”, zegt ook Brundle tegenover Reuters. Alpine-talent Oscar Piastri zal de overstap naar Aston ook niet maken, denkt Brundle. “Alexander Albon?”, oppert Brundle daarom maar. “Ik denk dat als Daniel Ricciardo bij McLaren blijft, het Albon of De Vries wordt voor Aston.”

Dat Brundle ook Ricciardo nog noemt, is niet vreemd. De Aussie zit op de schopstoel bij McLaren, maar heeft een contract en zegt dat te willen uitdienen. Hij ontkende donderdag ook dat Aston Martin een optie voor hem is.

Lees ook: Mol niet verrast door exit Vettel: over het milieu, matige resultaten, bijen en een brullende Stroll

Stoelendans

Albon rijdt dit jaar voor Williams, maar zou eventueel kunnen overstappen. De Vries is een logische gedachte van Brundle, gezien de Nederlander de test- en reserverijder van Mercedes is. Indien Albon Williams inruilt voor Aston Martin, zou Williams ook een optie kunnen zijn voor De Vries.

Vorig jaar was De Vries ook al in beeld bij Williams, maar ging Albon met het zitje aan de haal. De Vries heeft door zijn werk voor Mercedes ook al een relatie met Aston Martin en Williams. Hij is namelijk beschikbaar als reserverijder voor deze teams als dat nodig is.