*

Buemi legt zich niet neer bij reserverol

Daan de Geus

Daan de Geus

26 januari 2013 11:08

Buemi legt zich niet neer bij reserverol
Racepictures

Testrijder bij Red Bull zijn is voor Sébastien Buemi een typisch geval van ‘iets is beter dan niets’, maar de Zwitser blijft onverminderd hopen op een terugkeer naar een racezitje.

Buemi en Red Bull maakten dinsdag bekend langer met elkaar door te gaan. De coureur gaf daarbij wel gelijk aan dat het nog steeds zijn doel is om weer Grands Prix te rijden, en heeft dat nu herhaald en verder benadrukt in gesprek met F1News.ru.

“Ik ben aangebleven als testrijder omdat dat gezien de omstandigheden de beste optie voor mij is”, legt Buemi uit. “Ik zag namelijk geen kans meer een racezitje bij een competitief team te krijgen, en daarom heb ik ervoor gekozen bij Red Bull te blijven.”

Als testrijder louter in de simulator ‘rijden’ en tijdens Grand Prix-weekends werkloos toekijken, is namelijk verre van Buemi’s favoriete bezigheid. “Het is een heuse martelgang”, zegt hij zelfs. “Er is voor een coureur niets zo pijnlijk als niet te mogen racen.”

Hoewel Buemi nog wel in het World Endurance Championship racet voor Toyota, blijft hij dus toch inzetten op een terugkeer als racecoureur in de Formule 1. De voormalige Toro Rosso-coureur, die tot 29 punten kwam in 55 races, weet echter dat hij daarvoor verder moet kijken dan 2013 en richt zijn vizier dus zelfs al op 2014.

Dromen van het plaatsje dat in 2014 mogelijk vrijkomt bij Red Bull, mocht Mark Webber – zoals de laatste paar seizoenen telkens wordt gezegd – vertrekken of met pensioen gaan, wil Buemi echter niet te veel doen. “In de Formule 1 kan altijd alles gebeuren en het is dus niet uitgesloten, maar als Mark inderdaad besluit te stoppen, zullen er veel kapers op de kust liggen voor zijn plekje”, weet hij.

Lees meer over

Buemi Red Bull