FORMULE 1 Magazine verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen uit de buitenlandse media. Dit keer van de Grand Prix van Hongarije, een strategisch meesterwerk van Max Verstappen en Red Bull.

Het leek op voorhand een Ferrari-circuit. Het Italiaanse team reisde afgelopen week vol vertrouwen af naar de Hungaroring voor de laatste Grand Prix voor de zomerstop. Op vrijdag nog had het team de overhand, maar op zondag kreeg het het deksel hard op de neus. Met een slimme strategie won Max Verstappen de Hongaarse Grand Prix en eindigde de race voor Charles Leclerc en Ferrai in tranen.

La Gazzetta dello Sport

Voor de Italiaanse krant uit MIlaan is het inmiddels wel duidelijk: Max Verstappen kan zich met een voorsprong van tachtig punten in het kampioenschap op gaan maken voor zijn tweede wereldtitel. La Gazzetta vat het samen onder de kristalheldere kop: ‘Capolavoro Verstappen, Ferrari lontane: il Mondiale è in cassaforte’ oftewel ‘Het meesterwerk van Verstappen, Ferrari is ver weg: het wereldkampioenschap zit in de tas.’

Volgens de Italianen is er na de zoveelste sof voor Ferrari geen enkele hoop meer op die zo felbegeerde wereldtitel waar in Maranello al zo lang op wordt gewacht. Maar in plaats van tranen is er vooral bewondering voor de prestatie van Verstappen en Red Bull: “Max, als tiende gestart, zette een huzarenstukje neer, haalde iedereen in en pakte zijn achtste overwinning van het seizoen. Het was een prestatie om nooit te vergeten, een comeback die het kampioenschap bezegelt en ons zonder twijfel en zonder hoop wegstuurt.” Volgens La Gazzetta is het seizoen nu voorbij. “Max Verstappen – met een geweldig Red Bull-team – heeft de Grand Prix, zijn tegenstanders, de Ferrari-fans en het hele seizoen om zeep geholpen.”

Bild

Ook Bild looft de ‘executie’ van Verstappen: ‘Verstappen rast Richtung WM-Titel’, ‘Verstappen koerst af op wereldtitel.’ Volgens de Zuid-Duitse krant zet Verstappen “het volgende uitroepteken in zijn missie om zijn titel te verdedigen! De Red Bull-coureur breidt zijn voorsprong op wereldkampioenschapsrivaal Charles Leclerc uit tot 80 (!) punten met nog negen races te gaan.”

Vooral de manier Verstappen dat doet, verdient alle lof, schrijft de redacteur van dienst. “Zijn achtste overwinning van 2022 is zijn meest indrukwekkende, de meest foutloze, startend vanaf de tiende plaats op de grid vanwege de problemen die hij zaterdag in de kwalificatie had. Zelfs met een spin!”

Daarbij tekent Bild wel aan dat de Nederlander wat Duitse hulp kreeg. “En er is nog meer slecht nieuws, voor de Ferrari-fans. De Mercedessen waarvan Ferrari hoopte dat ze punten zouden afsnoepen van Verstappen, werden echt competitief. Maar ze hebben die punten [niet van Red Bull], maar van de rode auto’s gestolen: Lewis Hamilton werd tweede, George Russell derde. Dezelfde podiumplaatsen als tijdens de vorige GP in Frankrijk. En Lewis, het moet niet vergeten worden, was als zevende gestart.”

Daily Mail

Ook de Daily Mail bewierookt Hamilton en het Engelse blad heeft nog een kleine sneer naar Verstappen, verwijzend naar de laatste race en de afloop van het WK van vorig seizoen. “Max Verstappen heeft deze keer geen hulp nodig van een regelverscheurende race-directeur. Hij heeft Ferrari aan zijn zijde. De experts bij Ferrari zijn het geschenk dat maar blijft geven. Ze slaagden er eigenhandig in om de vooruitzichten van Charles Leclerc om de race te winnen te ontmantelen door hem op de verkeerde banden te laten rijden.”