Dubbel goed nieuws uit Monza, kondigt burgemeester Dario Allevi aan. De Formule 1 strijkt in september neer op het legendarische circuit en zal ook de komende jaren blijven terugkomen. 

Daarmee krijgt het Europese gedeelte van de kalender steeds meer vorm. De beoogde seizoensstart moet plaatsvinden op de Red Bull Ring in Oostenrijk, op 5 en 12 juli. Daarna worden Hongarije en Engeland aangedaan voor race 3, 4 en 5. Na een tussenstop in Barcelona zou het circus door moeten reizen naar België.

De regering daar heeft al toestemming gegeven voor een Grand Prix zonder publiek op Spa Francorchamps, 30 augustus zou dat moeten gebeuren. Een week daarna is Monza dus aan de beurt.

Lees ook: Organisatie Monza waakt voor Melbourne-scenario: ‘Dat zou een ramp zijn’

Allevi stelde maandag een telefoontje te hebben gehad van de baas van de Italiaanse automobielbond te hebben ontvangen. “Angelo Damiani heeft mij gebeld om te bevestigen dat de race ondanks de COVID-19 pandemie door zal gaan. Hij heeft gezegd dat de Italiaanse Grand Prix op 6 september plaats zal vinden op het circuit van Monza.”

“Terwijl vele circuits hebben moeten cancellen in verband met de gezondheidssituatie, zal Monza een Formule 1-race hebben”, zegt een Allevi trots. “Ook al zal dit achter gesloten deuren gebeuren.” en dat is uiteraard een groot gemis, Monza zonder tifosi zal een een aparte gewaarwording zijn.

Het contract van Monza is ook nog eens voor een jaar verlengd, laat Allevi weten, de Italiaanse Grand Prix zal tot en 2025 op het Autodromo di Monza plaatsvinden.

Lees ook: Door de lens van Peter: Bijna mythische champagnedouche van Charles Leclerc op Monza

Foto: Motorsport Images