McLaren-coureur Jenson Button denkt dat het vinden van downforce komend seizoen gemakkelijker zal gaan, aangezien de aerodynamica ‘versimpeld’ is door het verdwijnen van de geblazen diffusor.

 

In een interview aan Autosport legt Button dat als volgt uit: “De geblazen diffusor was heel complex en er waren veel meer variabelen en dus meer verschillende dingen die je er in de windtunnel mee kon proberen. Vaak was het dan zo dat iets er in de windtunnel goed uit zag en je dacht dat het je bijvoorbeeld een seconde zou opleveren, maar in de praktijk bleek het dan niet te werken.”

 

“Nu de geblazen diffusor verboden is, kun je echter veel makkelijker extra downforce ‘vinden’. Je kunt – om het simpel uit te drukken – namelijk gewoon iets op het windtunnelmodel schroeven, en als in de windtunnel dan blijkt dat dit je auto sneller maakt, heb je veel meer zekerheid dat het ook op het circuit zo werkt.”

 

“Ondanks dat de auto’s door het verdwijnen van de geblazen diffusor nu in het algemeen minder downforce genereren, voelen ze nog steeds prima aan als je ermee rijdt”, besluit Button, voor wie dat gezien zijn fijnbesnaarde rijstijl uiteraard een positief gegeven is.