De bevestiging dat Jenson Button ook in 2009 voor Honda rijdt, blijft maar uit. ,,Geen probleem”, vindt Button. Hij heeft geen haast. Ondertussen wordt algemeen aangenomen dat team en coureur reeds een deal hebben gesloten. Logische conclusie hiervan is dat het team beide coureurs op hetzelfde tijdstip officieel wil bevestigen. Die tweede coureur luistert nu nog naar de naam Rubens Barrichello, maar in 2009 zou het Fernando Alonso kunnen zijn.

Button zelf maakt zich geen zorgen. ,,Totaal niet zelfs. We hebben geen haast”, vertelt hij onze Engelse medewerker Adam Cooper. ,,Er gaat van alles veranderen deze winter en ik heb er erg veel zin in.”

,,De komst van Ross Brawn heeft nog steeds een positieve uitwerking op het hele team en ik kijk ernaar uit om met de nieuwe auto te rijden. Op slicks, met nieuwe aerodynamica en natuurlijk voorzien van KERS. Het wordt een belangrijk seizoen.”

Voor Honda is ieder seizoen belangrijk, maar telkens blijkt hoogmoed voor de val te komen. Button: ,,Ieder team zal zeggen dat het volgend seizoen wil scoren, maar wij moeten het écht. Nog een langzame auto kunnen we ons niet veroorloven. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in 2009 bij Honda rijd en over een goede auto beschik.”

Of ook Barrichello over een goede auto beschikt, blijft de vraag. ,,Honda houdt zich erg koest momenteel en dat vind ik vermoeiend”, antwoordt de Braziliaan op vragen van Associated Press. ,,Deze situatie is nieuw voor mij, ik wist altijd wel wat ik het volgende seizoen ging doen. Nu is dat anders. Ik zie mijn toekomst in de Formule 1, maar is dat niet het geval, dan is het ook niet het einde van de wereld.”

KVN