Jenson Button maakt zich zorgen om het ogenschijnlijke gebrek aan snelheid van de McLaren MP4-27 dat tijdens de race in Barcelona naar boven kwam. “Ik snap niet waarom we zo traag waren.”

In gesprek met het Britse persbureau Press Association Sport verklaart Button dat het hem zorgen baart dat zijn bolide amper vooruit te branden was tijdens de Grand Prix van Spanje van afgelopen weekend. “Mijn snelste rondetijd in de race was 2.6 seconden langzamer dan de snelste raceronde en dat vind ik raar, net zoals ik het raar vind dat ik niet weet waarom ik zo traag was.”

“Hoewel mijn teamgenoot Lewis Hamilton een beter weekend had dan ik, kwam ook hij snelheid tekort”, vervolgt Button, die denkt dat de achtste en negende plaats die Hamilton en hij behaalden beneden McLarens stand zijn: “Dat zijn niet de posities waarop je ons verwacht te zien”, erkent hij.

“Het was echt bizar dat we allebei snelheid tekort kwamen en op die matige posities rondreden. Normaal kunnen we na een slechte kwalificatie vaak alsnog aardig wat punten pakken in de race, dus het is zorgwekkend dat ons dat in Spanje niet is gelukt. Dat is echt iets waar we aan moeten werken en een oplossing voor moeten vinden.”

Button constateert echter dat McLaren niet het enige topteam was dat het moeilijk had op het Circuit de Catalunya. “Red Bull heeft het daar beter gepresteerd dan wij hebben gedaan, maar vergeleken met Williams, Ferrari, Lotus en Sauber waren ze alsnog langzaam.”

“Als gevolg daarvan hebben we vijf verschillende winnaars gezien in vijf races tijd, dus we weten echt niet wat we er nou van moeten maken, maar ik denk dat dat voor iedereen in de pitstraat geldt.”

Buttons teambaas Martin Whitmarsh laat op zijn beurt weten dat hij onder de indruk is van de manier waarop Button er in Spanje alsnog het beste van heeft gemaakt. “Hoewel het een moeilijk weekend voor hem was en hij alle reden had om gefrustreerd te zijn, is Jenson toch professioneel gebleven en heeft hij waardevolle punten gescoord.”

Whitmarsh denkt verder dat het wel goed komt met McLaren en zijn manschappen de MP4-27 weer competitief kunnen maken. “Het heeft ons niet meegezeten en we hebben zelf ook fouten gemaakt, maar de basis van onze auto is goed en als we hard blijven werken en ons verbeteren, dan kunnen we terugkeren aan de kop van het veld.”