Jenson Button heeft er serieus over nagedacht zijn Formule 1-loopbaan na afloop van seizoen 2015 te beëindigen. De Engelsman koos er uiteindelijk echter voor om door te gaan met McLaren.

Dat vertelt de wereldkampioen van 2009 aan Sky Sports F1. “Eind 2014 wist ik niet of ik in 2015 weer zou racen en had ik dat ook niet in eigen hand. Afgelopen jaar was de keuze om wel of niet door te gaan echter wel aan mij en er was een moment waarop ik dacht ‘ik weet niet zeker of ik dit wel wil blijven doen, op deze manier'”, verwijst Button naar hoe moeizaam 2015 voor McLaren en haar nieuwe motorpartner Honda verliep.

Uitgebreide gesprekken met McLaren-ceo Ron Dennis en het technische team van de formatie uit Woking overtuigden Button er echter van om toch door te gaan, zo legt hij uit. “Ik heb een maand of twee getwijfeld en in die tijd hebben we veel besproken, zitten denken en ideeën uitgewisseld. Het werd me zodoende duidelijk dat er echt een plan ligt voor welke kant het op moet met het team en met Honda.”

“Ik werd daar erg enthousiast van en het gaf me ook het vertrouwen dat er voor 2016 grote – noodzakelijke – verbeteringen aan komen”, besluit Button, die sowieso al een optie in zijn contract had staan voor 2016, waar McLaren in overleg met de Brit dus gebruik van heeft gemaakt. Button sloot 2015 af als zestiende in het WK met zestien punten, vijf meer dan teamgenoot Fernando Alonso. McLaren eindigde als negende en voorlaatste bij de teams.