Jenson Button heeft drie teleurstellende races achter de rug en heeft de afgelopen dagen daarom hard gewerkt om ervoor te zorgen dat hij volgend weekend in Valencia een ommekeer kan bewerkstelligen.

“De Grand Prix van Canada was voor mij echt zo’n weekend waarin het voor geen meter liep. Na een paar lastige races had ik gehoopt om tijdens de vrije trainingen in Canada een goede afstelling te vinden voor de auto en mijn problemen zo op te lossen, maar vanwege een aantal technische problemen lukte dat helaas niet”, blikt Button nog even terug op het vorige raceweekend.

“Helaas zette de vrijdag de toon voor de rest van het weekend en bleef ik het moeilijk hebben, maar we hebben desondanks toch veel geleerd”, zo bekijkt Button het van de positieve kant. “Eenmaal terug op de fabriek in Engeland hebben we de verzamelde informatie uitvoerig bestudeerd, dus ik denk dat we daardoor een duidelijk beeld hebben van wat we straks in Valencia moeten doen.”

“Ik denk daarom ook dat ik er in Valencia in zal slagen om me weer vooraan het veld te melden en ik ben ook gewoon optimistisch gestemd voor de Grand Prix aldaar”, benadrukt de Engelsman. “De baan in Valencia is bovendien een circuit dat mij goed bevalt, dus ik kijk er naar uit om weer competitief te zijn en een goed resultaat te behalen om mijn titelambities kracht bij te zetten.”

Teamgenoot Lewis Hamilton wist het in tegenstelling tot Button wel goed te doen in Canada en won de race aldaar zelfs. Ook de jongere van de twee Britten benadrukt echter dat er hard gewerkt moet worden om het goed te doen in Valencia: “Ik ga weliswaar aan de leiding in het kampioenschap, maar de verschillen zijn zo klein dat we het ons echt niet kunnen veroorloven te verslappen”, weet hij.

“Ondanks de overwinning in Canada staan we dus onder druk om ook volgende week in Valencia goed te presteren. Het is dit jaar namelijk absoluut noodzakelijk om regelmatig te scoren als je mee wil blijven doen om de titel, dus we moeten onze overwinning gewoon volgen met een ander sterk resultaat.”

“Aangezien dit seizoen zo wisselvallig verloopt, is het moeilijk om een precieze voorspelling te doen van hoe sterk we zullen zijn in Valencia, maar het mag duidelijk zijn dat ik na mijn zege in Canada tot op het bot gemotiveerd ben om het in Valencia – en daarna in mijn thuisland Engeland – net zo goed te doen.”