Jenson Button ziet het huidige seizoen als zijn slechtste jaar sinds hij voor McLaren is gaan rijden. “Deze auto past niet zo goed bij me en we hebben veel problemen.”

Button kwam in 2010 als wereldkampioen naar McLaren en eindigde in dat seizoen – met twee overwinningen en vijf verdere podiumplaatsen – als vijfde in het kampioenschap.

Een jaar later deed Button het een stapje beter en werd hij, dankzij drie overwinningen en negen andere podiumplekken, vice-kampioen. De Engelsman begon daardoor met vertrouwen aan 2012, maar met achttien van de twintig races achter de rug, durft Button al wel vast terug te blikken op een seizoen dat niet zijn jaar is geworden.

“Dit is mijn slechste seizoen in dienst van McLaren”, stelt hij zelfs in gesprek met The Guardian. “De auto waar we dit jaar mee rijden, past helaas niet zo goed bij mij als de vorige twee bolides”, zo legt Button uit waar het probleem ligt.

“De auto is gewoon vrij raadselachtig in de manier waarop hij functioneert. Lewis kan er goed mee omgaan, terwijl ik het soms ook voor elkaar krijg, maar over het algemeen is de auto niet regelmatig en voorspelbaar genoeg.”

“Daarnaast loopt het – zelfs in de weekends waarin we wel goed presteren – gewoon niet zo lekker, en met name de laatste tijd krijgen we vrijwel elke Grand Prix met problemen te maken.”

“We moeten dat echt zien op te lossen”, benadrukt Button, die ondanks zijn problemen met de McLaren MP4-27 toch vijf keer naar het podium mocht – waarvan twee keer naar de hoogste trede – en zesde staat in het kampioenschap.