McLaren-coureur Jenson Button vindt het jammer dat hij in Italië het einde van de race niet haalde door een technisch mankement, maar kan zijn uitvalbeurt tegelijkertijd prima relativeren.

Button begon als tweede aan de race op Monza en verloor bij de start – ‘doordat ik teveel wheelspin had’ – een plaatsje aan Felipe Massa, maar wist deze plek later weer terug te pakken en opende vervolgens de jacht op zijn aan kop rijdende teamgenoot Lewis Hamilton.

“Ik had hem nooit kunnen achterhalen, maar voor het team zou het uiteraard geweldig geweest zijn als we een één-twee hadden kunnen binnenslepen”, weet Button. “Helaas zat dat er echter niet in.”

“Ik weet nog niet precies waarom mijn auto ermee op hield, maar het team vertelde me dat het een probleem met het brandstofsysteem was en dat ze het verder nog moeten onderzoeken”, zo vertelt de coureur die zijn auto na 32 van de 53 ronden aan de kant moest zetten.

“De motor hield er namelijk ineens mee op en ik kon dus niks anders meer doen dan de auto laten uitrollen en hem parkeren. Maar ja, dit soort dingen gebeuren nu eenmaal”, relativeert Button zijn nulscore.

“Ik wil het verder gewoon van de positieve kant bekijken en het team feliciteren met de zege van Lewis. Verder is het goed dat we – net als in de vorige paar races – zowel in de kwalificatie als race het te kloppen team waren.”

“Dat we op verschillende circuits toch zo regelmatig de snelste zijn, is namelijk iets wat we dit jaar nog bij geen enkel ander team hebben gezien, dus dat is uiteraard erg hoopgevend voor ons.”