Echt meegezeten heeft het BAR dit seizoen nog niet. Na alle tegenslagen is het inmiddels tijd om vooruit te kijken. Misschien dat er dit weekend eindelijk verbetering valt te noteren bij de geplaagde renstal. Het begin was alvast hoopgevend: Button was de eerste coureur achter de Renaults en de McLarens.

’Jense’ was aan het einde van de dag acht tienden langzamer dan Fernando Alonso, die gisteren de snelste racecoureur was. Voor BAR is het nogal een verandering in vergelijking met de Nürburgring, daar waren Button en Sato totaal niet vooruit te branden. Het gebruik van nieuwe krachtbronnen en een ander aërodynamisch pakket zijn de hoofdredenen voor de goede prestaties tot dusver.

,,We hadden wel verwacht dat we ongeveer rond onze huidige positie terecht zouden komen. Zelf weten we ook wel dat het niet realistisch is om de strijd met McLaren en Renault aan te gaan. We doen ons eigen ding en dat ging goed vandaag", vertelt Button tegen onze Engelse medewerker Adam Cooper. ,,De vergelijking tussen de twee bandenspecificaties ging erg goed, we hebben veel data verzameld en het tempo is bemoedigend te noemen."

,,Ik denk dat we een kleine seconde achter liggen op McLaren, die momenteel de snelste auto hebben. Dat wisten we al toen we hier naartoe gingen, dus is het alleen maar positief om te constateren dat onze huidige snelheid niet slecht is. We hebben zelfs lange runs af kunnen leggen, iets wat we op de Nürburgring niet voor elkaar kregen. In de race ging het daar eveneens niet naar wens, maar ik denk dat dit nu wel wat beter zal gaan."

Vooraf werd er nogal gevreesd voor het gripniveau op Gilles Villeneuve-circuit, dat van een nieuwe asfaltlaag is voorzien. Voorlopig lijken er enkel problemen te zijn naast de ideale lijn. De BAR-coureur voorspelt daarom dat het zondag nog wel eens lastig kan worden om een inhaalactie te ondernemen.

,,Op de racelijn is het zeker niet slecht en is de grip best goed. In sommige bochten zijn nu minder hobbels, maar op andere plekken zijn er juist weer meer. Dat is wat vreemd. In feite zijn er alleen grote moeilijkheden als je van de ideale lijn afgaat, dus dat kan zondag nog wat lastig worden."

Niet alleen is het circuit opnieuw geasfalteerd, ook de kerbstones in de laatste chicane zijn aangepast. De chicane is berucht, want veel coureurs zijn op dat punt al in de muur terechtgekomen. ,,Van tevoren zag het er goed uit, maar het viel me toch ietwat tegen. De ligging van de kerb is niet geheel goed in te schatten, evenals de hoogte. We zullen het er nog even over hebben met de coureurs onderling en dan zien we wel wat we er mee doen."