Voor beide Mclaren-coureurs staat de zegeteller dit seizoen op drie. Jenson Button en Lewis Hamilton gaan in Brazilië dan ook allebei op jacht naar overwinning nummer vier.

Hamilton stond tijdens de voorlaatste race van het jaar, in Abu Dhabi, op de hoogste trede van het podium en hoopt dat tijdens de slotrace ook weer voor elkaar te krijgen: “Het gaf me een fantastisch gevoel om in Abu Dhabi te winnen, waardoor ik er alleen nog maar meer op ben gebrand ook in Brazilië een zege in de wacht te slepen”, vertelt hij.

“Het zou sowieso geweldig zijn om het jaar af te sluiten en de winterstop in te gaan met een zege tijdens de slotrace”, vervolgt Hamilton, die weet dat de uitkomst van de Grand Prix van Brazilië zelden te voorspellen valt. “De race is, zeker als het weer een rol gaat spelen, vaak erg raar. Ik heb gehoord dat het nu hard regent in São Paulo, en als dat zondag ook nog zo is, kan er van alles gebeuren.”

Teamgenoot Button vertrekt zoals gezegd dus ook richting Brazilië met de intentie de race naar zich toe te trekken: “Ik denk dat we in Abu Dhabi wel hebben laten zien dat we – ondanks dat beide kampioenschappen al beslist zijn – nog willen en kunnen winnen, dus ik ga in Brazilië gewoon op jacht naar mijn vierde zege van het jaar.”