Volgens Jenson Button is McLaren in lange runs zo’n drie tienden per ronde langzamer dan Red Bull Racing. “Daar zijn we natuurlijk niet blij mee.”

Lewis Hamilton en Button klokten in de afsluitende training de zesde en zevende tijd, op bijna een seconde achterstand van Red Bull. “Ik denk niet dat we zo snel zijn”, concludeert Button. “In lange runs was Lewis drie tienden langzamer en daar zijn we natuurlijk niet blij mee. Er is werk aan de winkel.”

De wereldkampioen van 2009 weet waar terrein te winnen valt. “We komen over het algemeen grip te kort en de voorbanden hebben nog niet de ideale temperatuur. Waarschijnlijk zit het euvel ‘m daarin.”

Button moest zijn lange run afbreken vanwege een haperende versnellingsbak. “Ik kreeg er al na twee ronden last van”, zegt hij over die run. “De auto begon heel vreemd te schakelen en zei dat hij in zijn neutraal stond terwijl dat niet het geval was. Toen ik weer een versnelling te pakken had reed ik rustig naar de pits.”

Hamilton hoopt dat het gat met Red Bull, bijna een seconde, morgen in de kwalificatie niet zo groot is. “Hopelijk waren ze vandaag vooral bezig met korte runs en hun kwalificatie. Zo niet: dan hebben wij een probleem”, aldus de toekomstig Mercedes-coureur.

“Red Bull, Ferrari en Lotus zijn sneller dan ons, maar wij kunnen wel het gevecht met hun aan. Mijn lange run was goed en de banden hielden het lang vol. Hopelijk blijft dat zo.”