Polesitter Jenson Button zal de beide Saubers vanmiddag goed in de gaten houden vanuit zijn spiegels, want hij is beducht voor de dreiging die zij vormen. Bij het Zwitserse team wordt ondertussen stiekem al aan de zege gedacht.

Button vertrek vandaag dus vanaf pole en hij zal Saubers Kamui Kobayashi naast zich hebben op de eerste startrij, terwijl Kobayashi’s teamgenoot Sergio Pérez vanaf de vierde plek mag vertrekken.

“We zullen die jongens goed in de gaten moeten houden tijdens de race, want we hebben dit jaar al wel gezien dat ze op zondag meestal nog sneller zijn dan op zaterdag”, zo weet de McLaren-coureur.

“De Saubers hebben doorgaans bovendien een hoge topsnelheid en ze beschikken over een goed Drag Reduction System. Dat is dus echt iets om rekening mee te houden, want Spa is zoals bekend een circuit waarop je goed kunt inhalen.”

“Het zal dus niet makkelijk worden, maar ja, dat is het eigenlijk sowieso nooit”, vervolgt de Engelsman, die benadrukt dat het racetempo van zijn eigen team overigens nog een beetje een raadsel is: “We hebben op vrijdag immers geen lange runs kunnen doen vanwege de regen, dus dat maakt het extra spannend.”

Bij het team van Sauber maken ze zich ondertussen op voor een spannende dag waarop volgens kopstup Monsiha Kaltenborn ‘alles mogelijk’ is. “Vanaf deze plek is alles mogelijk en we gaan er uiteraard alles aan doen om als eerste te eindigen”, vertelt ze aan Autosport.

“Wat in ieder geval helpt, is dat we deze race niet vanuit het middenveld hoeven te beginnen en dat je, als je vanaf de kop start, het potentieel van je auto volledig kunt uitbuiten.”

Kaltenborn geeft tenslotte nog aan dat ‘deze uitgangspositie nieuw is’ voor het Zwitserse team en dat ze daarom ook ‘goed over de strategie voor de race zullen nadenken’.