*

Button geniet, maar zoekt naar vertrouwen

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

25 mei 2017 18:11

Button geniet, maar zoekt naar vertrouwen
Sutton Images

De terugkeer van Jenson Button achter het stuur van een Formule 1-auto mag een succes genoemd worden, al ziet Button zelf nog wel wat ruimte voor verbetering.

Jenson Button bleef in beide vrije trainingen binnen schootafstand van zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne en klokte daarbij respectievelijk de veertiende en twaalfde tijd in de eerste en tweede vrije training. Prima klasseringen voor de herintreder, die zelf overigens van mening is dat hij er nog niet helemaal is.

“Ik heb genoten van vandaag”, Zo wordt Button gequoot door FormulaSpy.com. “Ik was wel even onder de indruk van hoe groot de auto’s tegenwoordig ogen in de achteruitkijkspiegels en vroeg me af of de vangrails daardoor niet veel te dichtbij zouden komen, maar het paste allemaal prima. Eigenlijk voelde alles heel vertrouwd vanaf het moment dat ik voor het eerst weer de baan op reed.”

“Ik vertelde mijn engineers na de eerste vrije training dan ook dat alles eigenlijk wel een beetje hetzelfde aanvoelde als vorig jaar, maar daar kwam ik na de tweede oefensessie wel van terug. Het ging opeens een stuk harder allemaal!”, vervolgt Button, die met name bij het aanremmen van de bochten nog wat vertrouwen zegt te missen.

“De auto’s hebben tegenwoordig veel meer grip, waardoor we later kunnen remmen, maar dat voelde behoorlijk tegennatuurlijk. Ik zoek nog naar dat beetje extra vertrouwen om écht laat te kunnen remmen, zonder bang te zijn direct alle wielen te blokkeren, maar wellicht komt dat vanzelf na een extra vrije dag en een goed gesprek met mijn engineers.”

In gesprek met Sky Sports blikt Button verder met veel optimisme vooruit op de race van zondag: “Ik denk dat we competitief zullen zijn en misschien wel punten kunnen scoren.”

 

Lees meer over

Button Mclaren Monaco

Gerelateerd