Met twee zesde plaatsen slaat Jenson Button vooralsnog geen modderfiguur in China. Toch is hij niet echt te spreken over de verbeteringen die McLaren heeft aangebracht op de kwakkelende MP4-28.

Er zat aardig wat tijd tussen de Grand Prix van Maleisië en de race in Sjanghai. McLaren had geen tijd om even achterover te leunen, aangezien de MP4-28 eigenlijk niet vooruit te branden is. Nu gaat het ietsjes beter. “Maar we kunnen nog niet concluderen dat deze verbeteringen de auto echt verbeteren”, stelt Button.

“Ze zijn misschien een mindere vooruitgang dan waar we op hoopten. Dezelfde problemen met de auto zijn er nog steeds. Toch voelt hij wel wat beter aan. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt om met nieuwe onderdelen te komen en dat is een goede zaak. Vandaag was het zaak er meters mee te maken. Nu gaan we dat analyseren. Dat wordt een aardige klus.”

Helemaal vlekkeloos verliep Buttons dag niet. “Toen ik een lekke band kreeg had ik echter al besloten om weer naar de pits te gaan. Ik remde aan voor bocht 14, blokkeerde mijn band linksvoor en hij klapte gewoon. Er zat een heel gat in. Gelukkig was de pitstraat dichtbij. Ik verwacht niet vooraan mee te strijden maar wel gevechten te hebben. Ik heb het gevoel dat we veel met de harde band gaan rijden. Als je met de zachte band rijdt is de auto compleet anders. Je hebt één rondje enorm veel grip maar daarna wordt hij elke ronde slechter.”

Teamgenoot Sergio Pérez heeft een lastige dag achter de rug, met de zestiende en elfde plaats. “Dit was een moeilijke maar lastige dag”, vertelt de Mexicaan. “Ik vloog er twee keer af. In de ochtend reed ik op koude, versleten banden en blokkeerde mijn auto en raakte ik de muur. Ik weet niet wat er in de tweede sessie gebeurde omdat ik niet bezig was met een snel rondje.”

“Morgen zullen we een stuk sneller zijn. Ik begin dan weer vanaf nul omdat ik met een nieuwe afstelling ga rijden. Dat maakt het niet makkelijker maar ik heb vandaag wel wat nuttige informatie verzameld dat voor vooruitgang zorgt. Het doel is om de derde kwalificatie te halen. Zondag gaan de banden een belangrijke rol spelen. Het is essentieel om goed om te springen met de slijtage en een perfecte strategie uit te stippelen. Ik weet dat dit team daar uitstekend in is, dus een goed resultaat moet mogelijk zijn.”