Jenson Button heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de Grote Prijs te Monaco. De Brit reed een sterke race en eindigde als derde, maar denkt dat de zege – met wat meer geluk – mogelijk was geweest.

“Het viel vandaag gewoon niet op zijn plaats voor ons”, luidt de conclusie van Button. “Ik weet niet of ik het een ongelukkige race wil noemen, maar de safetycar kwam net op een ongunstig moment naar buiten en achteraf gezien hadden we bij mijn tweede stop ook voor de harde banden moeten kiezen”, analyseert hij.

“Omdat we geen fout gemaakt hebben, is dit een wat tegenvallend resultaat, maar het was desondanks toch een leuke race”, vervolgt de McLaren-coureur.

“Het was vooral leuk toen ik op kop reed en een gat kon slaan naar de jongens achter me. Toen ik als derde reed, was het daarentegen vooral een kwestie van wachten.”

“Als je derde auto in een rijtje bent, heb je namelijk amper voordeel als je gebruik maakt van de verstelbare achtervleugel, dus ik kon niet anders”, legt Button uit, alvorens hij resumeert: “Geen slecht resultaat, maar we hadden uiteraard op een stuk meer gehoopt.”