Volgens Jenson Button is het rijden op een doornat Silverstone helemaal zo erg nog niet, zo lang je maar in je eentje rondrijdt. “In de race zal het echter een ander verhaal zijn, dus ik hoop op beter weer.”

“Ik denk dat we vandaag twee belangrijke dingen geleerd hebben. Het eerste is dat het heel vaak regent op Silverstone, maar het tweede is dat de regen de fans gelukkig niet tegenhoudt”, vertelt de McLaren-coureur.

“Voor de fans vind ik het trouwens erg spijtig dat het zo’n saaie dag voor ze was. Gelukkig klaarde het aan het eind van de middag dus nog een beetje op en hebben we toch nog wat rondjes kunnen rijden.”

“Wat het rijden betreft: er was veel staand water op de baan in de vorm van plassen en kleine riviertjes, hetgeen natuurlijk erg tricky is vanwege aquaplanning. Zolang je in je eentje rondrijdt is het nog niet zo erg, want dan zie je die plassen ruim van tevoren aankomen en kun je afremmen of eromheen rijden, maar als je in duel bent, is dat natuurlijk niet mogelijk.”

“Met oog op zondag hoop ik dan ook dat het weer wat beter wordt, want het is lastig racen als je niet met andere coureurs kan duelleren” , aldus Button, die in eigen land nog nooit op het podium heeft gestaan en de wens heeft uitgesproken daar dit jaar verandering in te brengen.