Jenson Button hoopt op regen tijdens de Grand Prix van Canada. De Brit in dienst van McLaren denkt er vooral in de race zijn voordeel mee te kunnen doen. De grootste reden is dat de MP4-28 tijdens een normale droge race niet in staat is om de concurrentie te verslaan.

“In droge omstandigheden kunnen we niet winnen”, relativeert Button. “We hebben wel weer wat updates, maar of ze ook werken weet ik niet. In Monaco hebben we een relatief goed resultaat behaald, maar ook daar waren we niet snel genoeg. Als er nu wisselende omstandigheden zijn, hebben we misschien wel een kans.”

In het verleden heeft Button al meerdere keren aangetoond goed om te kunnen gaan met wisselende omstandigheden. Eén van die races reed hij in Canada in 2011. Met een drive-through penalty, verschillende touchés met o.a. teamgenoot Lewis Hamilton en Fernando Alonso en een totaal van zes stops wist Button in de laatste ronde raceleider Vettel voorbij te gaan, nadat deze een zeldzaam foutje maakte. Na afloop verklaarde Button dat het de beste race in zijn carrière was geweest.

“We gaan proberen om veel punten te scoren”, vervolgt Button. “Dat moet kunnen met deze auto. McLaren won hier de laatste drie jaar. Of we dit jaar een race winnen, weet ik niet. McLaren heeft vaker aangetoond zich te kunnen terugvechten. Dus misschien is er later in het jaar nog wat mogelijk. Nu zijn we vooral afhankelijk van het weer.”